Aikido seminar with Christian Tissier in Roquebrune S/A-July/August. 2015

Christian fotoV Aikido Klub Krim smo se že šesto leto zapored udeležili dvotedenskega seminarja v mestecu Roquebrune Sur Argens, ki se nahaja na jugu Francije v neposredni bližini Azurne obale, od koder nas loči slabih dvanajst kilometrov do morja.
Seminar je potekal pod strokovnim vodstvom svetovnega mojstra aikida Christian-a Tissier-ja, Shihan-a, 7° Dan Aikikai v Tokyu.
Kot vsako leto se nas je zbralo ogromno štvilo vadečih iz celeg sveta in sicer nekje od 250 do 300. Ta pribjližna številka nam lahko pove, da je to zagotovo strokovni seminar, ki je vreden obiska in kjer lahko svoje strokovno znanje bistveno bolje in hitreje dopolnjuješ in izpopolnjuješ.

Roquebrune boken SA 2015Tudi tokrat je bil seminar razdeljen na tri dele in sicer;

  • Prvi del je bil namenjen delu z lesenim mečem ali bokenom, kjer se je za splošno ogrevanje delalo individualno, nadaljevanje pa je bilo namenjeno izpopolnjevanju raznih kat, kar se je delalo v parih.
  • Drugi del, ki je bil najdaljši in tudi najbolj naporen je bil namenjen izvajanju strokovnih oziroma naprednih tehnik, kjer si imel možnost trenirati z različnimi vadečimi in kjer si lahko začutil delovanje same tehnike predvsem, če si imel ob sebi višje rangiranega partnerja. Pri tako kvalitetnem treningu lahko dobiš občutek, kaj pomeni delati pri aikidu z močjo in kakšen je občutek, ko dejansko izvajaš tehniko pravilno, brez vlečenja in odrivanja partnerja.
  • V tretjem delu pa smo se seznanili z osnovnimi principi lesene palice ali Jo-ja, kjer je vadba potekala tako posamično kot tudi v paru. Tudi tukaj nam je Sensei predstavil nekaj sestavljenih kat tako, da je bil trenin tudi naporen in ob enem zanimiv.

Prednost takega strokovnega in mnogoštevilčnega seminarja je v tem, da imaš možnost trenirati z velikim šrtevilom vadečih iz celega sveta, poleg tega pa jih je ogromno, ki imajo visok rang, 4°, 5°, 6° in včasih tudi 7° Dan. Zato v našem Aikido Klub Krim že dobrih 6 let stalno sledimo velikemu mojstru Aikida.
Roquebrune SA 2015

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Leave a Reply