Monthly Archives: May 2018

Aikido seminar with Christian Tissier in Berlin – Oct. 2017

 V oktobru 2017 smo se iz našega Aikido kluba Krim ponovno udeležili še enega Aikido seminarja, ki je tokrat potekal v Berlinu, katerega je vodil Sensei, svetovni mojster Aikida – Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai iz Tokya. Seminar je bil tako kot so ponavadi vsi njegovi na visokem nivoju ter obiskan z velikim številom aikidok iz različnih koncev sveta. Tudi tokrat je bilo veliko mojstrov višjih rangov, s katerimi si lahko kvalitetno izvajal različne Aikido tehnike ter skušal sproščeno začutiti prave občutke ter izkoristiti svoje motorične sposobnosti, kateri so pomembni, da si vedno en delček sekunde pred napadalcem ter da si v pravem času na pravem mestu ter v pravi poziciji. Le tako lahko nasprotnika presenetiš, mu porušiš ravnotežje ter ga s pravilnimi gibi onesposobiš  – ga spraviš na realna tla.

V našem Aikido klubu Krim že od leta 2009 zvesto sledimo svetovnemu mojstru Aikida – C. Tissier-ju ter se udeležujemo njegovih strokovnih seminarjev, kjer lahko dobiš poleg kvalitetnega treninga na visokem nivoju tudi določene odgovore oziroma detajle, kateri so pomembni pri izvajanju določene tehnike in jih s samostojnim treningom mogoče ne začutiš.

Zato je poleg domačega treninga v okviru kluba ali zveze zelo pomembna prisotnost na mednarodnih seminarjih, kjer je tehnika podana na visokem nivoju ter je prisotnih veliko višjih mojstrov s katerimi lahko svoje znanje nadgrajujheš.

Lep Aikido pozdrav iz Berlina !!!!!

 

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Aikido seminar with Christian Tissier in Roquebrune S/A-July/August. 2017

Kot že nekaj let zapored smo se iz Aikida kluba Krim tudi v letu 2017 odpravili na dvotedenski  dopust na jug Francije v zanimivo vasico  Roque brune S/A, katera je oddaljena od Ljubljane nekje 850 km. Tu smo se udeležili tradicionalnega Aikido seminarja pod vodstvom svetovnega mojstra Aikida – Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai v Tokyu. Kot ponavadi se je na seminarju zbralo lepo število aikidok iz različnih držav, širom  celega sveta.

Kot je že v navadi pri Sensei-ju smo prvo uro posvetili treningu z bokenom, kjer smo za ogrevanje izvajali individualne tehnike, nato pa smo prešli na delo v parih, kjer smo se posvetili določeni seriji kat. Ostali dve uri pa smo posvetili treningu same Aikido tehnike. Tudi to leto je bilo veliko vadečih kateri že vrsto let trenirajo to samoobrambno veščino in so na dokaj visokem nivoju znanja kar pripomore k dobremu treningu, saj le z dobrim nasprotnikom lahko začutiš, ali je tehnika, ki jo izvajaš na dovolj visoki ravni, kjer ni odrivanja, vlečenja partnerja ter pretirane uporabe moči. So samo pravilno izvedeni gibi v pravem času in na pravem mestu. Tak način treniranja vadečega dodatno motivira in prav to je razlog, da se Aikido klub Krim udeležuje svetovnih seminarjev Aikida  pod vodstvom mojstra Christian-a Tissier-ja.

                                                                                                                                                                                                                                                                                            Lep Aikido pozdrav iz juga Francije !!!!

 

 

 

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

 

Stage De Paques with Christian Tissier in Paris – Apr. 2017

Tudi v letu 2017 smo se iz Aikido Kluba Krim udeležili tradicionalnega mednarodnega seminarja pod okriljem svetovnega mojstra Aikida – Christian-a Tissier-ja, Shihan-a, 8° Dan Aikikai v Tokyu, kateri se je odvijal v Parizu in sicer od 01 do 06 aprila. Kot vsako leto se je zbralo veliko aikidok iz celega sveta tako, da je bil trening na zelo visokem nivoju. Predvsem iz stališča, da si lahko občutil tehniko in sam občutek, ko si treniral z partnerjem, kateri je višjega ranga od tebe.

Na omenjenem seminarju smo  del časa posvetili izvajanju tehnike z bokenom – leseni meč, ostali del treninga pa sami Aikido tehniki. Za oboje je najbolj pomembno, da si maksimalno sproščen, da dobiš pravi občutek  ter da si v pravem času na pravem mestu, za kar pa so v prvi vrsti pomembne motorične oziroma gibalne sposobnosti. Vse to pa je povezano s časom, ki ga vadeči posveti za svoje treninge.

Lep Aikido pozdrav !!!!

 

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si