Aikido seminar with Christian Tissier in Berlin – Oct. 2017

 V oktobru 2017 smo se iz našega Aikido kluba Krim ponovno udeležili še enega Aikido seminarja, ki je tokrat potekal v Berlinu, katerega je vodil Sensei, svetovni mojster Aikida – Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai iz Tokya. Seminar je bil tako kot so ponavadi vsi njegovi na visokem nivoju ter obiskan z velikim številom aikidok iz različnih koncev sveta. Tudi tokrat je bilo veliko mojstrov višjih rangov, s katerimi si lahko kvalitetno izvajal različne Aikido tehnike ter skušal sproščeno začutiti prave občutke ter izkoristiti svoje motorične sposobnosti, kateri so pomembni, da si vedno en delček sekunde pred napadalcem ter da si v pravem času na pravem mestu ter v pravi poziciji. Le tako lahko nasprotnika presenetiš, mu porušiš ravnotežje ter ga s pravilnimi gibi onesposobiš  – ga spraviš na realna tla.

V našem Aikido klubu Krim že od leta 2009 zvesto sledimo svetovnemu mojstru Aikida – C. Tissier-ju ter se udeležujemo njegovih strokovnih seminarjev, kjer lahko dobiš poleg kvalitetnega treninga na visokem nivoju tudi določene odgovore oziroma detajle, kateri so pomembni pri izvajanju določene tehnike in jih s samostojnim treningom mogoče ne začutiš.

Zato je poleg domačega treninga v okviru kluba ali zveze zelo pomembna prisotnost na mednarodnih seminarjih, kjer je tehnika podana na visokem nivoju ter je prisotnih veliko višjih mojstrov s katerimi lahko svoje znanje nadgrajujheš.

Lep Aikido pozdrav iz Berlina !!!!!

 

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Aikido seminar with Christian Tissier in Roquebrune S/A-July/August. 2017

Kot že nekaj let zapored smo se iz Aikida kluba Krim tudi v letu 2017 odpravili na dvotedenski  dopust na jug Francije v zanimivo vasico  Roque brune S/A, katera je oddaljena od Ljubljane nekje 850 km. Tu smo se udeležili tradicionalnega Aikido seminarja pod vodstvom svetovnega mojstra Aikida – Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai v Tokyu. Kot ponavadi se je na seminarju zbralo lepo število aikidok iz različnih držav, širom  celega sveta.

Kot je že v navadi pri Sensei-ju smo prvo uro posvetili treningu z bokenom, kjer smo za ogrevanje izvajali individualne tehnike, nato pa smo prešli na delo v parih, kjer smo se posvetili določeni seriji kat. Ostali dve uri pa smo posvetili treningu same Aikido tehnike. Tudi to leto je bilo veliko vadečih kateri že vrsto let trenirajo to samoobrambno veščino in so na dokaj visokem nivoju znanja kar pripomore k dobremu treningu, saj le z dobrim nasprotnikom lahko začutiš, ali je tehnika, ki jo izvajaš na dovolj visoki ravni, kjer ni odrivanja, vlečenja partnerja ter pretirane uporabe moči. So samo pravilno izvedeni gibi v pravem času in na pravem mestu. Tak način treniranja vadečega dodatno motivira in prav to je razlog, da se Aikido klub Krim udeležuje svetovnih seminarjev Aikida  pod vodstvom mojstra Christian-a Tissier-ja.

                                                                                                                                                                                                                                                                                            Lep Aikido pozdrav iz juga Francije !!!!

 

 

 

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

 

Stage De Paques with Christian Tissier in Paris – Apr. 2017

Tudi v letu 2017 smo se iz Aikido Kluba Krim udeležili tradicionalnega mednarodnega seminarja pod okriljem svetovnega mojstra Aikida – Christian-a Tissier-ja, Shihan-a, 8° Dan Aikikai v Tokyu, kateri se je odvijal v Parizu in sicer od 01 do 06 aprila. Kot vsako leto se je zbralo veliko aikidok iz celega sveta tako, da je bil trening na zelo visokem nivoju. Predvsem iz stališča, da si lahko občutil tehniko in sam občutek, ko si treniral z partnerjem, kateri je višjega ranga od tebe.

Na omenjenem seminarju smo  del časa posvetili izvajanju tehnike z bokenom – leseni meč, ostali del treninga pa sami Aikido tehniki. Za oboje je najbolj pomembno, da si maksimalno sproščen, da dobiš pravi občutek  ter da si v pravem času na pravem mestu, za kar pa so v prvi vrsti pomembne motorične oziroma gibalne sposobnosti. Vse to pa je povezano s časom, ki ga vadeči posveti za svoje treninge.

Lep Aikido pozdrav !!!!

 

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Aikido seminar with Christian Tissier in Roquebrune S/A-July/August. 2016

Tudi letos smo v našem Aikido Klub Krim združili poletne počitnice in izpopolnjevanje samoobrambne veščine tako, da smo se za dva tedna odpravili v Roquebrune/SA, kjer smo se že sedmič zapored udeležili strokovnega seminarja, ki ga je pripravil svetovni mojster aikida – Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai v Tokyu. V jutranjih urah smo se posvetili  bokenu – leseni meč, kjer smo v prvem tednu obdelali tretjo serijo kat Uradachi, katera zajema desetrb-sa-2016-2

variant le teh in sicer:  1 – Men Tachi Zuke, 2 – Kesa Tachi Zuke, 3 – Do Tachi Zuke, 4 – Gedan Kote Dome, 5 – Kyo Dachi Kote Giri, 6 – Sokui Zuke, 7 – Mikiri Kenchu Tai, 8 – Naori Taichu Ken, 9 – Kesa Giri Sode Suri, 10 – Enbi Ken, v drugi polovici seminarja oziroma drugi teden pa smo se ukvarjali s peto serijo kat, katerih je pet in sicer: 1 – Kumi Tachi Kiri Dome, 2 – Kumi Tachi Seigan, 3 – Kumi Wakare Wari Zuke, 4 – Kumi Tachi Kaeshi Kote, 5 – Kumi Wakare Taoshi Uchi.
Največ časa smo kot ponavadi posvetili sami tehniki aikida, kjer je bil poudarek na sproščenosti, pravilnem gibanju in časovnem odzivu tako, da partner ne zazna našega namena in da lahko v celoti izkoristimo njegovo energijo. Seveda lahko te občutke zaznaš, če izvajaš tehniko z boljšim nasprotnikom od sebe, ker imaš povratno informacijo. Pri nižje rangiranih od sebe lahko dobiš zmotno prepričanje, da je tehnika pravilno izvedena.
V popoldanskih urah pa smo se ukvarjali z osnovnimi tehnikami Jo-ja, lesena palica, ki prav tako zahteva od vadečega veliko treningov, da se doseže nek primerni nivo znanja, ki bi ga lahko uporabili v samoobrambi. Tako je minil še en uspešen seminar na visokem nivoju

rb-sa-2016-1Lep aikido pozdrav !!!

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Stage De Paques with Christian Tissier in Paris – Apr. 2016

tissier-rb-sa-2016V našem Aikido Klub Krim vestno sledimo  izobraževanju starodavni japonski samoobrambni veščini pri svetovnem mojstru aikida – Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai v Tokyu, zato smo se tudi v tem letu udeležili njegovega tedenskega seminarja Stage De Paques v Parizu, ki je potekal v aprilu. Že sam podatek, da se na njegovih seminarjih zbere med 150 do 250  vadečih iz celega sveta, predvsem trenerjev, ki poučujejo njegov stil aikida v svojih klubih pove, da je strokovnost in profesionalnost na visokem nivoju. Seminarja se udeležujejo tudi višji rangi – 5°, 6°, 7° Dan, kar  kvaliteto seminarja še bolj potrjuje. Trening je vedno razdeljen na samo tehniko aikida, delo z bokenom ter Jo tehniko. Na ta način res lahko treniraš pravi občutek, da si v pravem času na pravem mestu. Na ta način bomo skušali naše vadeče pripeljati do znanja, ki smo ga pridobili pri našem Sensei-ju in ga bomo tudi v prihodnje nadgrajevali.

paris-2016     Lep aikodo pozdrav !!!!!!

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Aikido seminar with Christian Tissier in Torino – Mar. 2016

TissierPot nas je tokrat zanesla v italjansko mesto Torino kjer je potekal dvodnevni seminar pod vodstvom mojstra Aikida iz Francije, Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai. Seminar je bil kar številčen, k čemer smo prispevali tudi iz našega Aikido Športni Klub Krim, kateri smo redni obiskovalci takih strokovnih seminarjev širom po Evropi. Tehnika Aikida je bila obogatena še z lesenim mečem – boken in leseno palico Jo, kar so redni pripomočki pri samem treningu. Tudi tukaj je bilo možno preiskusiti svoje znanje z mojstri višjega ranga, kjer lahko testiraš pravilno in funkcionalno delovanje posameznih tehnik.

Torino16aVadba je bila namenjena določenim tehnikam, kjer je bil poudarek na pravilnosti  osnovne tehnike za nižje rangirane  ter naprednim tehnikam, ki so na nivoju višjega znanja, kjer se začne zmanjševati čas izvedbe kot tudi potrebni prostor za izvedbo tehnike. Akcija se v bistvu skrajšuje in oteži napadalcu, da bi bil uspešen pri samem napadu.
Tudi ta seminar je bil za naš Aikido Klub Krim pomemben iz naslova izpopolnjevanja samih tehnik ter izvajanja le teh.

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Aikido seminar with Christian Tissier in Berlin – Oct. 2015

TissierZopet smo se podali na strokovni seminar Aikida, ki je bil voden s strani mojstra Aikida – Christian-a Tissier-ja, Shihan-a, 8° Dan Aikikai v Tokyu , ki je bil tokrat v Berlinu. Kot je v navadi na takšnem seminarju smo tudi tokrat del tega posvetili delu z boken-om in jo-jem ( leseni meč in lesena palica) ter sami aikido tehniki.
Seminar je bil številčen, kot zmeraj, saj so prišli vadeči iz različnih držav, katerih cilj je izpopolniti svoje Aikido znanje z mankajočimi detajli, kateri so potrebi za obvladovanje strokovne tehnike, kar se potem prenese v internih klubih oziroma društvih na vadeče.

Berlin15aBerlin15Tudi tokrat smo se udeležili strokovnega seminarja iz našega Aikido Klub Krim, ker se zavedamo, da smo dolžni svoje vadeče peljati po pravi in strokovni poti, katero nam kaže naš Sensei, Christian Tissier.

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Aikido seminar with Christian Tissier in Roquebrune S/A-July/August. 2015

Christian fotoV Aikido Klub Krim smo se že šesto leto zapored udeležili dvotedenskega seminarja v mestecu Roquebrune Sur Argens, ki se nahaja na jugu Francije v neposredni bližini Azurne obale, od koder nas loči slabih dvanajst kilometrov do morja.
Seminar je potekal pod strokovnim vodstvom svetovnega mojstra aikida Christian-a Tissier-ja, Shihan-a, 7° Dan Aikikai v Tokyu.
Kot vsako leto se nas je zbralo ogromno štvilo vadečih iz celeg sveta in sicer nekje od 250 do 300. Ta pribjližna številka nam lahko pove, da je to zagotovo strokovni seminar, ki je vreden obiska in kjer lahko svoje strokovno znanje bistveno bolje in hitreje dopolnjuješ in izpopolnjuješ.

Roquebrune boken SA 2015Tudi tokrat je bil seminar razdeljen na tri dele in sicer;

  • Prvi del je bil namenjen delu z lesenim mečem ali bokenom, kjer se je za splošno ogrevanje delalo individualno, nadaljevanje pa je bilo namenjeno izpopolnjevanju raznih kat, kar se je delalo v parih.
  • Drugi del, ki je bil najdaljši in tudi najbolj naporen je bil namenjen izvajanju strokovnih oziroma naprednih tehnik, kjer si imel možnost trenirati z različnimi vadečimi in kjer si lahko začutil delovanje same tehnike predvsem, če si imel ob sebi višje rangiranega partnerja. Pri tako kvalitetnem treningu lahko dobiš občutek, kaj pomeni delati pri aikidu z močjo in kakšen je občutek, ko dejansko izvajaš tehniko pravilno, brez vlečenja in odrivanja partnerja.
  • V tretjem delu pa smo se seznanili z osnovnimi principi lesene palice ali Jo-ja, kjer je vadba potekala tako posamično kot tudi v paru. Tudi tukaj nam je Sensei predstavil nekaj sestavljenih kat tako, da je bil trenin tudi naporen in ob enem zanimiv.

Prednost takega strokovnega in mnogoštevilčnega seminarja je v tem, da imaš možnost trenirati z velikim šrtevilom vadečih iz celega sveta, poleg tega pa jih je ogromno, ki imajo visok rang, 4°, 5°, 6° in včasih tudi 7° Dan. Zato v našem Aikido Klub Krim že dobrih 6 let stalno sledimo velikemu mojstru Aikida.
Roquebrune SA 2015

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Stage De Paques with Christian Tissier in Paris – Apr. 2015

Tissierpicture2Stage De Paques je sigurno eden od boljših seminarjev, ki poteka vsako leto v Parizu pod vodstvom svetovnega mojstra aikida Christian-a Tissier-ja, Shihan-a, 7° Dan Aikikai iz Tokya, katerega smo se udeležili iz našega Aikido Klub Krim že sedmič zapovrstjo vse od leta 2009, ko smo se odločili, da bomo sledili tehniki, ki jo poučuje ta mojster aikida. Tega seminarja se vsako leto udeleži veliko aikidok iz celega sveta. Že podatek, da se udeleži takega treninga od 200 do 300 aikidok pove vse o profesionalnosti in strokovnosti mojstra aikida Christian-a Tissier-ja.

StageDePaques15-1Tudi letos je trening potekal v dveh delih in sicer ena ura je bila namenjena delu z lesenim mečem – boken, kjer smo se ukvarjali z različnimi katami, katere smo tudi med sabo kombinirali tako, da je bilo vse skupaj bolj zanimivo. Sensei je vse kate, katere smo izvajali razložil in prikazal do potankosti. Seveda pa je za strokovno delo z bokenom potrebno veliko ur resnega treninga, da se samo gibanje in tehnika avtomatizira in da ne razmišljamo o izvedbi le tega temveč, da nam to pride v podzavest.

StageDePaques15-4Drugi del treningov je bil namenjen izpopolnjevanju samih aikido tehnik, kjer je bil povdarek na sproščenosti in pravilnem gibanju, ki je potreben za pravilno izvedbo tehnike. Tukaj je pomembna usklajenost napadalca – Ukeja, da izvede napad korektno in iskreno ter da je zmožen sprejeti poraz, ki se večinoma zaključi z pravilnim padcem oziroma tako imenovano pol salto, ter izvajalca tehnike – Torija, da izvede tehniko brez odrivanja in vlečenja partnerja ter brez uporame sile. Zato so taki seminarji zelo pomembni, zlasti, če izvajaš tehniko z višjimi rangi, kot ga imaš sam, saj dobiš dober občutek, če je tehnika narejena kvalitetno in strokovno. Tak način treniranja in napredovanja je zelo pomemben za vse, ki želijo znanje aikida prenašati naprej na svoje vadeče in jih naučiti pravilne tehnike in sproščenega gibanja, kajti le tako lahko nasprotnika presenetimo in ga skušamo onesposobiti brez večjih poškodb.

StageDePaques15-3 StageDePaques15-2

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Aikido seminar with Christian Tissier in Turin – Mar. 2015

Torino15-3Dvodnevni aikido seminar, ki je potekal pod vodstvom svetovnega mojstra aikida Christian-a Tissier-ja, Shihan-a, 7° Dan Aikikai iz Tokya ki je bil organiziran v Italiji v mestu Torinu dne 14 in 15 marca 2015 smo se udeležili tudi iz našega Aikido Klub Krim, v kateremu vestno sledimo vsem njegovim seminarjem v Evropi.
Trening je bil namenjen tako začetnim aikidokam, kot tudi nadaljevalcem, saj so bile tehnike predstavljene na način, ki naj bi bil primeren in pomemben za nižje range, poleg tega pa so bile pri določenih tehnikah izpostavljene podrobnosti, ki so bolj primerne za višje range, kateri želijo le-to izpopolniti in jo narediti bolj učinkovito in hitro, pri čemer ima napadalec veliko manj možnosti za uspešen napad. Poleg nekaj Tissier-jevih učencev iz Francije so bili v večini prisotni domačini iz Italije in seveda glavni trener iz Aikido Klub KrimDanilo Zorko, 2° Dan Aikikai pri senseju Christian-u Tissier-ju
Torino15-2Torino15-1Torino15

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si