Aikido seminar with Christian Tissier in Berlin – Oct. 2017

 V oktobru 2017 smo se iz našega Aikido kluba Krim ponovno udeležili še enega Aikido seminarja, ki je tokrat potekal v Berlinu, katerega je vodil Sensei, svetovni mojster Aikida – Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai iz Tokya. Seminar je bil tako kot so ponavadi vsi njegovi na visokem nivoju ter obiskan z velikim številom aikidok iz različnih koncev sveta. Tudi tokrat je bilo veliko mojstrov višjih rangov, s katerimi si lahko kvalitetno izvajal različne Aikido tehnike ter skušal sproščeno začutiti prave občutke ter izkoristiti svoje motorične sposobnosti, kateri so pomembni, da si vedno en delček sekunde pred napadalcem ter da si v pravem času na pravem mestu ter v pravi poziciji. Le tako lahko nasprotnika presenetiš, mu porušiš ravnotežje ter ga s pravilnimi gibi onesposobiš  – ga spraviš na realna tla.

V našem Aikido klubu Krim že od leta 2009 zvesto sledimo svetovnemu mojstru Aikida – C. Tissier-ju ter se udeležujemo njegovih strokovnih seminarjev, kjer lahko dobiš poleg kvalitetnega treninga na visokem nivoju tudi določene odgovore oziroma detajle, kateri so pomembni pri izvajanju določene tehnike in jih s samostojnim treningom mogoče ne začutiš.

Zato je poleg domačega treninga v okviru kluba ali zveze zelo pomembna prisotnost na mednarodnih seminarjih, kjer je tehnika podana na visokem nivoju ter je prisotnih veliko višjih mojstrov s katerimi lahko svoje znanje nadgrajujheš.

Lep Aikido pozdrav iz Berlina !!!!!

 

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Leave a Reply