Monthly Archives: November 2013

Aikido seminar with Christian Tissier in Extertal – Oct. 2013

christian-tissier-BWChristian tissier nas je ponovno presenetil in navdušil z svojim seminarjem, ki je bil organiziran v Nemčiji v mestecu Extertal, kar je pribljižno tisoč kilometrov stran iz Ljubljane. Seminar se je pričel 27.10.2013 in je trajal šest dni. Udeležilo se ga je pribljižno 150 aikidok iz različnih držav, kot je to ponavadi. Treba je ponovno poudariti, da so njegovi seminarji v samem vrhu, kar se tiče obiskovanja in seveda  same tehnike, ki je

2013-10-30 09.29.32precizna in profesionalna. Seminar je bil kot ponavadi obogaten s tehnikami bokena (lesen meč), kar je popestrilo treninge. Bilo je veliko induvidualnega ter tudi timskega dela kot so razne kate, usklajeni napadi in podobno, kjer je bil zopet

2013-10-30 09.30.23poudarek na pravilnem in točnem gibanju, kar je bilo  podkrepljeno s sproščenimi gibi, seveda brez uporabe moči ali porivanja in vlečenja napadalca. Tak seminar je namenjen za vse tiste, ki želijo uspešno napredovati v znanju aikida

2013-10-29 10.39.40in ga uspešno prenašati na svoje učence  v klubih, kar je pomembno tudi za naš novo nastali  Aikido Klub Krim, katerega ustanovitelj in tudi glavni inštruktor Danilo Zorko že nekaj let uspešno sledi tej smeri in  principom, ki jih uči mojster Christian Tissier Shihan,7° Dan, Aikikai iz Tokia. S tem bi radi dosegli svoj zastavljeni cilj, da bomo uspešni klub in da nam bodo vadeči zaupali in se nam pridružili na tej poti.

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Aikido seminar with Bruno Gonzalez in Budapest – Oct. 2013

Bruno-Gonzalez-1Dvodnevni aikido seminar z Brunom Gonzalez, 5° Dan, ki se je odvijal v Budimpešti, katerega se je udeležilo tudi nekaj aikidok iz slovenskih klubov, med katerimi je bil tudi Aikido Klub Krim, katerega je zastopal predsednik Danilo Zorko, 2° Dan Aikikai. Bili so prisotni tudi vadeči iz sosednjih držav, kot je to že običajno. Pribljižnjo tretjino treninga smo posvetili delu z Jo-jem, ostali trening pa je bil namenjen izvajanju osnovnih tehnik z velikim poudarkom na pravilnem gibanju in odmiku  od napadalca ob pravem trenutku ter sproščenosti in preciznosti ob izvajanju tehnik. Podobno je bilo tudi pri rokovanju z leseno palico – Jo. Seminar je bil polen dobre volje in pozitivne energije.

2013-10-12 16.05.24 2013-10-12 16.06.09

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Aikido seminar with Christian Tissier in Belgium – Aug. 2013

DSC_0127Osem dnevni aikido seminar na Belgijskem koncu v majhnem mestu Cerfontaine, katerega se je udeležilo kar precej  aikidok iz različnih držav, tudi iz Slovenije. Kot ponavadi smo se tudi tokrat iz Aikido Klub Krim udeležili nepozabnega potenja, za katerega je poskrbel priznani francoski mojster aikida Christian Tissier, Shihan, 7° Dan, Aikikai. Tudi tukaj je bilo treniranje pravi užitek, saj je bilo zelo veliko višje rangiranih aikidok, kot

DSC_0139  so: 4°, 5°, 6° in celo 7° Dan – Dany Leclerre, Shihan, s katerim sem imel možnost tudi sam izvajati par tehnik tako kot lansko leto v Wegimont-u. Lahko povem, da Dany tudi ko dela z nižjimi rangi sprejme tehniko in tudi ukemi brez zadrškov in brez egota, kot se to ponavadi dogaja pri ……….. .  Tudi tukaj je Tissier poskrbel za kvalitetno delo z Boken-om, Jo-jem in ostalo aikido tehniko, kjer je bil povdarek zopet na preciznosti, sproščenosti ter

DSC_0082 pravilnem gibanju, brez uporabe moči, vlečenja ter porivanja nasprotnika. Ko tukaj delaš z višjimi pasovi lahko zares začutiš in spoznaš, da se tehnika lahko izvede brez  da bi uke to začutil kot bolečino ali neugodje. To je bil še eden uspešen seminar priznanega mojstra, ki je zelo pomemben za napredovanje.

DSC_0105  2013-08-16 11.52.02

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Aikido seminar with Christian Tissier in Roque Brune S/A – Jul. 2013

2013-07-29 11.57.35Dvo tedenski aikido poletni seminar na jugu Francije v majhni vasici Roque Brune Sur Argens, ki ga že mnogo let zapored organizira Christian Tissier, Shihan, 7° Dan Aikikai iz Tokia in kjer se zbere veliko aikidok iz celega sveta. Tu lahko vsak posameznik ali družina združi poletni dopust z dobrimi treningi na visokem nivoju. Dnevi so tukaj zelo vroči kar se pozna tudi v Doju, kjer se začneš potiti že ob samem gledanju, noči pa so prijetno hladne, da se lahko spočiješ za naslednji dan.

2013-08-07 12.37.07S tem seminarjem se je za naš novo nastali Aikido klub Krim in predvsem za ustanovitelja in glavnega inštruktorja Danila Zorko zgodila velika sprememba v svetu aikida;

  • glede na to, da Danilo zadnjih nekaj let neprestano sledi Tissier-jevi smeri in se udeležuje večino njegovih seminarjev širom po Evropi, se je odločil na podlagi znanja in izkušenj, ki jih je pridobil na tej poti odpreti svoj klub in poskušati omogočiti vadečim, ki mu bodo sledili, kvalitetne in zanimive treninge in si tako tudi pridobiti zaupanje vseh obiskovalcev. Pri tem mu je bil v veliko pomoč tudi prijatelj Andrj Bizjak prav tako aikidoka, 1° Dan Aikikai – stopnja Shodan, ki se je prav tako udeležil nekaterih Tissier-jevih seminarjev, predvsem v Parizu.
  • druga sprememba je bila zamenjava svojega Sensei-ja, ki je bil do tega seminarja Wilko Vriesman iz Nizozemske, ki je tudi tehnični direktor Aikikai zveze Slovenije, sedaj pa je predvsem in čisto po lastni želji in volji Danila Zorko njegov Sensei Christian Tissier iz Francije

2013-07-29 11.58.39Danilo Zorko je tudi edini aikidoka iz Slovenije, ki je opravil izpit za 2° Dan Aikikai – stopnja Nidan pri svojem novem Sensei-ju Christian-u Tissier-ju, Shihan, 7°Dan Aikikai v Tokiu, za kar je pripomogla zgolj odločitev Danila in potrditev Tissier-ja, za kar je v prvi vrsti pripomoglo udeleževanje na njegovih seminarjih in resnosti Danila, ki želi biti uspešen in predvsem na pravi poti ter je edini v Slkoveniji s toliko urami treningov pri svetovnem mojstru aikida Christian-u Tissier-ju iz Francije.

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

 

 

Aikido seminar with Christian Tissier in Turin – Jun. 2013

700_3088 - Copia NDvodnevni aikido seminar v Italiji v mestu Torino pod vodstvom Shihan-a Christian-a Tissier-a je potekal čez vikend ( sobota in nedelja ) Poleg nekaj francozev in naše malenkosti iz sedajšnjega  – Aikido Klub Krim je bilo največ vadečih iz bližnje in daljne okolice Turina. Nekaj časa je bilo namenjeno delu z Bokenom, ostali čas pa je bil posvečen izvajanju tehnika, kot so; Ikkyo, Nikyo, Shiho-nage, Irimi-nage, Kote-gaeshi in podobno z napadi Shomen-uchi, Katatedori in mogoče še kaj. Treningi so bili dinamični in s poudarkom na sprejemanje in harmonijo med partnerji, ker le tako lahko napredujeta tako Tori kot Uke. Ni pa manjkalo tudi detajlov, ki so pomembni za zaključek osnovne in napredne tehnike.

DSC_6862  700_3043

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Aikido seminar with Christian Tissier in Paris – Apr. 2013

2013-05-03 15.41.39Šest dnevni aikido seminar imenovan Stage de Paques, ki se je odvijal v Parizu, je bil v celoti pod vodstvom svetovnega mojstra aikida Christian-a Tissier-a. Tako kot večina njegovih seminarjev je bil tudi ta razdeljen na dva dela in sicer;

  • en del je bil namenjen izvajanju tehnik z orožjem kot je Jo ( lesena palica ) in Boken ( leseni meč ), kjer je bil poudarek na sproščenem in pravilnem rokovanju posameznika z orožjem, čemur je sledilo tudi delo v parih in izvajanju različnih tehnik oziroma kat, za kar je potrebna usklajenost in harmonija obeh partnerjev.
  • drugi del pa je bil namenjen kot vedno izvajanju osnovnih in naprednih tehnik, kjer je bil zopet poudarek na sproščenosti in prilagajanju Torija ( izvajalec tehnike ) do Ukeja ( napadalec ). To pomeni, da se nikakor ne uporablja moč ter se napadalca ne vleče ali poriva, temveč se izvede tehniko v pravem trenutku in z pravilnim gibanjem tako, da le tega nepričakovano spravimo iz ravnotežja.

Tako kot večino Tissier-jevih seminarjev smo se tudi tega udeležili iz sedajšnjega  – Aikido Klub Krim, ker se zavedamo, da je tak seminar zelo pomemben za uspešno rast kluba in  napredovanja posameznikov, zlasti pa trenerjev oziroma inštruktorjev. Je pa to eden najboljših seminarjev, kjer se zbere ogromno ljudi višjega ranga iz različnih držav in kjer res lahko vsak preiskusi svoje sposobnosti in znanje pod okriljem Christian-a Tissier-a.

2013-05-03 15.20.00

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Aikido seminar with Bruno Gonzalez in Budapest – Mar. 2013

IMG_6615Dvodnevni aikido seminar, ki je potekal v Budimpešti na Madžarskem in ga je vodil Tissier-jev učenec Bruno Gonzalez, 5° Dan je bil zastavljen iz boken ( leseni meč ) tehnik ter iz aikido tehnik. Tudi pri Brunu Gonzalez je bil velik poudarek na pravilnem izvajanju tehnik, tako pri samem aikidu kot tudi pri samem bokenu.

Prav zaradi strokovnosti in natančnosti se iz krogov novo nastalega – Aikido klub Krim zelo vestno udeležujemo seminarjev pod vodstvom Christian-a Tissier-a in njegovih učencev, kot so Bruno Gonzalez, Michel Erb, Pascal Guillemin …., saj je le to zelo pomembno predvsem za inštruktorje posameznih klubov, ki sledijo smeri Aikikai.

  Budapest Bruno 2013

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si