Monthly Archives: August 2014

Aikido seminar with Christian Tissier in Roque Brune S/A – Jul. 2014

CHRISTIAN-TISSIERPonovno smo se iz Aikido Športni Klub Krim udeležili štirinajst dnevnega seminarja na jugu Francije v prelepem kraju Roquebrune S/A, ki ga je vodil svetovno znani mojster aikida Christian Tissier, Shihan, 7° Dan, Aikikai iz Tokya. Tudi tokrat se je seminarja udeležilo več kot dvesto aikidok iz celega sveta. Večinoma so to že redni obiskovalci, med katerimi pa se vedno pojavi tudi nekaj novih obrazov.

DSC_1406Tudi tokrat je prvi del treninga potekal z lesenim mečem ( Boken ), kjer smo za ogrevanje izvajali prostoročne udarce z bokenom kot so: Kesa giri, Kiri kaeshi, Yokomen uchi, Shomen uchi, ….. nakar smo se se posvetili raznim katam, kjer se dela v parih. Pri vseh tehnikah z orožjem  – Jo in Boken je bil poudarek na sproščenosti, preciznosti in pravilnim gibanjem telesa.  Tudi drugi del treningov, ki je bil namenjen sami aikido tehniki je bilo potrebno prav tako izvajati sproščeno, precizno, dinamično, brez vlečenja ali porivanja partnerja in brez uporabe sile. To pomeni, da je aikido primeren za vsakega ne glede na spol in starost. Ker je bilo tukaj veliko vadečih višjega ranga, je bil tudi trening bolj napreden, saj si lahko dobil dober občutek kdaj je tehnika pravilno izpeljana ( kot uke – tisti ki napada ) in povratno informacijo, če sam izvajaš tehniko pravilno ( kot tori – tisti, ki izvaja tehniko ), česar pri delu z začetniki ne moreš začutiti. Zato je pomembno obiskovati takšne seminarje zaradi pravilnega in strokovnega učenja ter uspešnega napredovanja.

DSC_1393DSC_1423

V popoldanskem času ob torkih in četrtkih pa smo se posvetili delu z Jo-jem, kjer smo večino časa namenili raznim tehnikam, ki se izvajajo v paru.

 

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si