Monthly Archives: March 2016

Aikido seminar with Christian Tissier in Torino – Mar. 2016

TissierPot nas je tokrat zanesla v italjansko mesto Torino kjer je potekal dvodnevni seminar pod vodstvom mojstra Aikida iz Francije, Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai. Seminar je bil kar številčen, k čemer smo prispevali tudi iz našega Aikido Športni Klub Krim, kateri smo redni obiskovalci takih strokovnih seminarjev širom po Evropi. Tehnika Aikida je bila obogatena še z lesenim mečem – boken in leseno palico Jo, kar so redni pripomočki pri samem treningu. Tudi tukaj je bilo možno preiskusiti svoje znanje z mojstri višjega ranga, kjer lahko testiraš pravilno in funkcionalno delovanje posameznih tehnik.

Torino16aVadba je bila namenjena določenim tehnikam, kjer je bil poudarek na pravilnosti  osnovne tehnike za nižje rangirane  ter naprednim tehnikam, ki so na nivoju višjega znanja, kjer se začne zmanjševati čas izvedbe kot tudi potrebni prostor za izvedbo tehnike. Akcija se v bistvu skrajšuje in oteži napadalcu, da bi bil uspešen pri samem napadu.
Tudi ta seminar je bil za naš Aikido Klub Krim pomemben iz naslova izpopolnjevanja samih tehnik ter izvajanja le teh.

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Aikido seminar with Christian Tissier in Berlin – Oct. 2015

TissierZopet smo se podali na strokovni seminar Aikida, ki je bil voden s strani mojstra Aikida – Christian-a Tissier-ja, Shihan-a, 8° Dan Aikikai v Tokyu , ki je bil tokrat v Berlinu. Kot je v navadi na takšnem seminarju smo tudi tokrat del tega posvetili delu z boken-om in jo-jem ( leseni meč in lesena palica) ter sami aikido tehniki.
Seminar je bil številčen, kot zmeraj, saj so prišli vadeči iz različnih držav, katerih cilj je izpopolniti svoje Aikido znanje z mankajočimi detajli, kateri so potrebi za obvladovanje strokovne tehnike, kar se potem prenese v internih klubih oziroma društvih na vadeče.

Berlin15aBerlin15Tudi tokrat smo se udeležili strokovnega seminarja iz našega Aikido Klub Krim, ker se zavedamo, da smo dolžni svoje vadeče peljati po pravi in strokovni poti, katero nam kaže naš Sensei, Christian Tissier.

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si