Monthly Archives: September 2016

Aikido seminar with Christian Tissier in Roquebrune S/A-July/August. 2016

Tudi letos smo v našem Aikido Klub Krim združili poletne počitnice in izpopolnjevanje samoobrambne veščine tako, da smo se za dva tedna odpravili v Roquebrune/SA, kjer smo se že sedmič zapored udeležili strokovnega seminarja, ki ga je pripravil svetovni mojster aikida – Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai v Tokyu. V jutranjih urah smo se posvetili  bokenu – leseni meč, kjer smo v prvem tednu obdelali tretjo serijo kat Uradachi, katera zajema desetrb-sa-2016-2

variant le teh in sicer:  1 – Men Tachi Zuke, 2 – Kesa Tachi Zuke, 3 – Do Tachi Zuke, 4 – Gedan Kote Dome, 5 – Kyo Dachi Kote Giri, 6 – Sokui Zuke, 7 – Mikiri Kenchu Tai, 8 – Naori Taichu Ken, 9 – Kesa Giri Sode Suri, 10 – Enbi Ken, v drugi polovici seminarja oziroma drugi teden pa smo se ukvarjali s peto serijo kat, katerih je pet in sicer: 1 – Kumi Tachi Kiri Dome, 2 – Kumi Tachi Seigan, 3 – Kumi Wakare Wari Zuke, 4 – Kumi Tachi Kaeshi Kote, 5 – Kumi Wakare Taoshi Uchi.
Največ časa smo kot ponavadi posvetili sami tehniki aikida, kjer je bil poudarek na sproščenosti, pravilnem gibanju in časovnem odzivu tako, da partner ne zazna našega namena in da lahko v celoti izkoristimo njegovo energijo. Seveda lahko te občutke zaznaš, če izvajaš tehniko z boljšim nasprotnikom od sebe, ker imaš povratno informacijo. Pri nižje rangiranih od sebe lahko dobiš zmotno prepričanje, da je tehnika pravilno izvedena.
V popoldanskih urah pa smo se ukvarjali z osnovnimi tehnikami Jo-ja, lesena palica, ki prav tako zahteva od vadečega veliko treningov, da se doseže nek primerni nivo znanja, ki bi ga lahko uporabili v samoobrambi. Tako je minil še en uspešen seminar na visokem nivoju

rb-sa-2016-1Lep aikido pozdrav !!!

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Stage De Paques with Christian Tissier in Paris – Apr. 2016

tissier-rb-sa-2016V našem Aikido Klub Krim vestno sledimo  izobraževanju starodavni japonski samoobrambni veščini pri svetovnem mojstru aikida – Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai v Tokyu, zato smo se tudi v tem letu udeležili njegovega tedenskega seminarja Stage De Paques v Parizu, ki je potekal v aprilu. Že sam podatek, da se na njegovih seminarjih zbere med 150 do 250  vadečih iz celega sveta, predvsem trenerjev, ki poučujejo njegov stil aikida v svojih klubih pove, da je strokovnost in profesionalnost na visokem nivoju. Seminarja se udeležujejo tudi višji rangi – 5°, 6°, 7° Dan, kar  kvaliteto seminarja še bolj potrjuje. Trening je vedno razdeljen na samo tehniko aikida, delo z bokenom ter Jo tehniko. Na ta način res lahko treniraš pravi občutek, da si v pravem času na pravem mestu. Na ta način bomo skušali naše vadeče pripeljati do znanja, ki smo ga pridobili pri našem Sensei-ju in ga bomo tudi v prihodnje nadgrajevali.

paris-2016     Lep aikodo pozdrav !!!!!!

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si