Aikido seminar with Christian Tissier in Paris – Apr. 2013

2013-05-03 15.41.39Šest dnevni aikido seminar imenovan Stage de Paques, ki se je odvijal v Parizu, je bil v celoti pod vodstvom svetovnega mojstra aikida Christian-a Tissier-a. Tako kot večina njegovih seminarjev je bil tudi ta razdeljen na dva dela in sicer;

  • en del je bil namenjen izvajanju tehnik z orožjem kot je Jo ( lesena palica ) in Boken ( leseni meč ), kjer je bil poudarek na sproščenem in pravilnem rokovanju posameznika z orožjem, čemur je sledilo tudi delo v parih in izvajanju različnih tehnik oziroma kat, za kar je potrebna usklajenost in harmonija obeh partnerjev.
  • drugi del pa je bil namenjen kot vedno izvajanju osnovnih in naprednih tehnik, kjer je bil zopet poudarek na sproščenosti in prilagajanju Torija ( izvajalec tehnike ) do Ukeja ( napadalec ). To pomeni, da se nikakor ne uporablja moč ter se napadalca ne vleče ali poriva, temveč se izvede tehniko v pravem trenutku in z pravilnim gibanjem tako, da le tega nepričakovano spravimo iz ravnotežja.

Tako kot večino Tissier-jevih seminarjev smo se tudi tega udeležili iz sedajšnjega  – Aikido Klub Krim, ker se zavedamo, da je tak seminar zelo pomemben za uspešno rast kluba in  napredovanja posameznikov, zlasti pa trenerjev oziroma inštruktorjev. Je pa to eden najboljših seminarjev, kjer se zbere ogromno ljudi višjega ranga iz različnih držav in kjer res lahko vsak preiskusi svoje sposobnosti in znanje pod okriljem Christian-a Tissier-a.

2013-05-03 15.20.00

Aikido LOGO beliwww.aikidokrim.si

Leave a Reply