O sensei3

Ko človek pride do spoznanja, da je sam odgovoren za svoja dejanja in težave, katere ga spremljajo skozi življenje, potem je na pravi poti. 

To je pot, katera ga bo pripeljala do cilja, zaradi katerega smo sploh prisotni na tem svetu. Temu lahko rečemo tudi duhovna rast.

Telo, katero nam je dano ob rojstvu je neverjetna mašina, ki se je sposobna sama razvijati, nadzirati, obnavljati, zdraviti, za kar pa potrebuje določene pogoje, katere pa v večini primerov nima.

 Na eni strani sta prisotna naš ego in um, ki poskrbita, da živimo stresno in neuravnoteženo življenje, na drugi strani pa sta prisotna duša in srce, katera naj bi nas vodila do končnega cilja - razsvetlenja. Le-to seveda lahko doseže vsak, ki ima svoja nasprotnika (um in ego) pod kontrolo in ki sledi svojemu srcu in duši. Da bi lahko dosegli svoj cilj (živeli zdravo in umirjeno življenje, brez stresnih situacij), je potrebno upoštevati določena pravila in sicer; ”sprejemanje, prilagajanje in odpuščanje”.

 

Aikido sportni klub SILHUETA

 

Zakaj nam Aikido lahko pripomore da se lažje približamo smeri, kateri naj bi posameznik sledil?
Aikido je kompleksna veščina, pa naj bo to kot športna rekreacija ali pa borilna veščina. Zajema kompletno motoriko ter gibalne sposobnosti, katere so pomembne tudi v vsakdanjem življenju. To pomeni, da si sposoben biti v pravem času na pravem mestu in odreagirati tako, da bo v danem trnutku najbolj primerno in učinkovito.
Pri Aikidu skušamo doseči maksimalno sproščenost telesa, najti pravi občutek in mehkobo gibana tako da nasprotnik ne dobi nobene informacije, kaj se bo zgodilo. Na takšen način treniranja počasi začnemo kontrolirati tudi svoj um in sledimo svojemu telesu. Pravi način treniranja Aikida je začetek spreminjanja samega sebe in pot do zdravega in umirjenega načina življenja.

 

 Lep Aikido pozdrav !!!!

 

 

Aikido jan 17 ppTrimesečni začetni tečaj Aikida na Fakulteti za Šport poteka uspešno, kar pa ne pomeni, da se nam v tem času ne morete pridružiti tudi ostali, ki ste to zamudili in bi vas ta samoobrambna veščina pritegnila. Še vedno lahko obiščete dve zaporedni vadbi Aikida brezplačno in morda bo to tisto, kar vas bo pritegnilo ter pripomoglo k boljši sproščenosti v nadalnjem življenju.

Treningi Aikida potekajo ob ponedeljkih med 17.30 in 19.00 uro ter v sredah med 18.30 in 20.00 uro v dvorani Grintavec. Cena za en mesec vadbe znaša 35,00€ za odrasle, 30,00€ za študente in dijake ter 25,00€ za osnovnošolce od 13 leta naprej.

V našem Aikido Klubu Krim sledimo svetovnemu mojstru Aikida - Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai v Tokyu, kateri ima svoje strokovne treninge širom po svetu, katerim tudi vestno sledimo v našem Aikido Klubu Krim, ker želimo nadaljevati to japonsko tradicijo na visokem nivoju tudi v prihodnje. Poleg tega, da se udeležujemo seminarjev na tako visoki ravni, izpopolnjujemo naše znanje tudi na področju gibalnih sposopbnosti, živčno mišičnih osnov gibanja, anatomije, fiziologije, fitnesa ipd, saj je pri veščini, kot je Aikido poleg samega znanja tehnik tudi zelo pomemben sam pristop vadbe na področju gibljivosti, koordinacije, stabilnosti, timinga, hitrosti, agilnosti ipd. ter navajanje svojega telesa na sproščenost, kar je predvsem pomembno za usklajevanje tehnike in taktike te samoobrambne veščine. Vse to pa pripelje da harmonije v Aikidu,RBSA2016sprejemanja, pravilnega reagiranja ter reševanja konfliktnih situacij, ko nam gre najbolj za nohte. V kolikor pa je fizični kontakt v življenju neizbežen, pa smo sposobi nasprotnika sprejeti, umiriti ter ga v celoti obvladati tako, da ga fizično ne poškodujemo.

Sama kvaliteta strokovnih seminarjev pod vodstvom C. Tissier-ja je več kot jasna, saj se giblje število vadečih na takih srečanjih od 150 do 300, kar se vidi tudi na fotografiji, ki je bila narejena v Roquebrune Sur Argens v lanskem letu 2016. Ni veliko svetovnih mojstrov, kateri bi pritegnili k svojemu treningu tolikšno število udeležencev.

 

Lep Aikido pozdrav !!!!!

Danilo Zorko

 

Aikido Letak decV Aikido Športnem Klubu Krim bomo v januarju 2017 začeli na Fakulteti za Šport, Gortanova ulica 22, 1000 Ljubljana s trimesečnim uvajalnim treningom Aikida z namenom predstaviti to japonsko samoobrambno veščino širši množici, katera tega še ne pozna oziroma nima pravilne predstave, kaj to sploh je. V teh treh mesecih se bomo seznanili z osnovnimi načini padanja, osnovnimi tehnikami samoobrambe ter kako aktivirati kompletno telo hitro, sproščeno, pravočasno, koordinirano, ga imeti v ravnotežju ipd. Pri tej tehniki ne potrebujemo posebne moči, ker skušamo izkoristiti energijo nasprotnika tako, da ga spravimo iz ravnotežja, položimo na tla ter mu z ustreznimi zaklepi na zapestje, komolec ali ramo onemogočimo nadaljevanje gibanja.

Treningi bodo potekali tako kot doslej v prostorih Fakultete za Šport in sicer ob ponedeljkih med 17.30 in 19.00 uro ter sredah med 18.30 in 20.00 uro. Cena trimesečnega tečaja je 100,00€ in mora biti plačano do tretjega treninga. Prvi trening je 02. januarja 2017. Vse kar potrebujemo za vadbo je udobno oblačilo - trenerka, majica s kratkimi rokavi ter japonke za gibanje od garderobe do telovadnice. Vadba poteka na blazinah, zato treniramo bosi. V času treninga nimamo nakita, verižic, ure iod, ker bi lahko s tem poškodovali sebe ter partnerja s katerim sodelujemo.

 

RB SA 2016 2Aikido je zelo dobro prepoznaven po celem svetu, saj je netekmovalna samoobrambna veščina, kjer lahko naredimo veliko za svoje zdravje, poleg tega pa pridobivamo določene samoobrambne izkušnje, ki nam lahko koristijo. Naj poudarimo, da se tehnike Aikida ne da naučiti v enem letu, ker je potrebno prilagoditi način gibanja telesa na nekaj novega - gibi, ki jih v normalnem življenju večinoma ne izvajamo, sproščenost telesa, naćin razmišljanja ipd., temveč naj bi Aikido postal naš način življenja, kar se bo z leti tudi obrestovalo.

Aikido športni klub Krim zato sledi tradicionalni organizaciji svetovne aikido zveze "AIKIKAI", in principom učenja svetovnega sedeža Aikida v Hombo Doju v Tokyu na Japonskem. Treniramo po sistemu velikega svetovnega mojstra aikida "Christian-a Tissier-a Shihan 8° Dan Aikikai v Tokyu" iz Francije.

Človek mora imeti rad sebe, če hoče ljubezen deliti z drugimi. Zato je to morda pravi trenutek, da si vzamemo čas tudi zase in začnemo spreminjati način življenja. Potrebno je stvari sprejemati takšne kot so in iz tega prevzeti kar je za nas dobro kajti le tak način življenja nas izpopolnjuje v duhovni rasti, zakar smo tukaj.

Lep Aikido pozdrav !!!
Danilo

 

20140116 172435V novem šolskem letu 2016 / 2017 se bodo treningi aikida v našem društvu odvijali na dveh lokacija in sicer:

  • Na OŠ Ig v avli in sicer vsak torek in četrtek med 18.00 in 20.00 uro, kjer bodo treningi potekali za začetnike in nadaljevalce skupaj - otroci od 12 leta starosti naprej in odrasli
  • Na UL, Fakulteta za šport v Ljubljani in sicer vsak ponedeljek in sredo med 18.00 in 19.30 uro, kjer bodo za enkrat samo treningi za začetnike - otroci od 12 leta starosti naprej in odrasli

PS: treningi se na obeh lokacijah začnejo  po urniku z 19.09.2016

Se vidimo na blazinah.

TissierVimDaniloTudi v letošnjem letu smo se iz našega kluba udeležili strokovnih seminarjev, katere je organiziral in vodil svetovni mojster aikida iz Francije - Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai, kateri je tudi Sensei našega glavnega inštriktorja in ustanovitelja kluba. To je bil tedenski seminar v aprilu v Parizu in dvotedenski seminar konec julija v Roquebrune Sur Argens na jugu Francije, poleg drugih vikend seminarjev. Na vseh njegovih seminarjih je veliko aikidok iz različnih koncev sveta tako, da imaš na voljo veliko višjih rangov, kjer imaš možnost testirati svojo tehniko in občutke, ki so najbolj pomembni pri izvedbi dobre in uporabne tehnike

Tudi v tem šolskem letu 2016/17 bomo nadaljevali z treningi aikida za začetnike in nadaljevalce v osnovni šoli Ig in z začetnimi treningi na UL, Fakulteti za šport v Ljubljani z namenom inželjo, da se nam bo pridružilo več zainteresiranih, kot je bilo v lanskem letu, predvsem na Igu, saj je to samoobrambna veščina, kateri je potrebno posvetiti kar nekaj časa, da postane funkcionalna in uporabna ter da z rednimi treningi naredimo tudi nekaj za svoje zdravje, kot je gibljivost, koordinacija, hitrost, stabilnost ipd.

20160726 113238 Poleg tega pa se naučimo reševati določene težave na miren način, kar nam bo prišlo prav v našem življenju. Zato vabimo vse, ki bi se radi soočili s to starodavno japonsko veščino, da se nam pridružite v drugi polovici septembra v osnovni šoli Ig ali pa na Fakulteti za šport v Ljubljani in preiskusite svoje sposobnosti, za kar ni potrebna fizična moč, vendar je potrebno slediti svojemu telesu in iskati primerne občutke, ki so najbolj pomembni za dober napredek in primeren uspeh.

Treningi bodo potekali v ponedeljek in sredo med 18.00 in 19.30 uro na Fakulteti za šport s pričetkom 19.09.2016, ko se začne dan odprtih vrat in je brezplačno za vse do 25.09.2016 ter v torek in četrtek med 18.00 in 20.00 uro v stekleni avli osnovne šole Ig. Točen datum bo objavljen naknadno. Trening aikida je primeren za mladostnike od 12 leta naprej in za odrasle, ne glede na spol, fizično moč ali leta (mišljeno za odrasle).  Za začetek potrebujete trenirko in majico s kratkimi rokavi, opanke za gibanje od garderobe do blazin in veliko dobre volje potkrepljene s pravo motivacijo. Vsi, ki vas to zanima nas lahko pokličete na telefon: 041 / 684 - 884 Danilo. Vse dodatne informacije pa bodo objavljene tudi na našem FB - danilo zorko.

Lep aikido pozdrav!!!!!

Stran 1 od 5

Translate

 

Logotip

 

Lokacija treningov

Treningi se izvajajo v okolici Ljubljane, na Igu in Škofljici.

zemljevid
Klikni na sliko za povečavo.