Christian Tissier se je rodil leta 1951 v Parizu. Kot mlad fant je leta 1962 pričel trenirati aikido pod mentorstvom Mutsuroja Nakazoneja. Leta 1969 se je odpravil v Tokijo, kjer je ostal in treniral sedem let. V deželi vzhajajočega sonca je tudi študiral japonščino, preživljal pa se je s poučevanjem francoskega jezika. Leta 1976 je opravil izpit za stopnjo 4. dan ter se je nato vrnil v Francijo, kjer je v predmestju Pariza - Vincennes odprl svoj klub – Cercle Christian Tissier.

V času njegovega treniranja na japonskem so nanj vplivali številni mojstri, kot so: Seigo Yamaguchi, Kisaburu Osawa, Mitsugi Saotome ter drugi doshu Kisshomaru Ueshiba, ki mu je leta 1998, v prisotnosti njegovega naslednika Morriteruja Ueshibe, podelil stopnjo 7. dan Aikikai.

Christian Tissier je eden izmed najprepoznavnejših učiteljev aikida na svetu in je avtor številnih knjig ter inštrukcijskih videov na področju aikida.  S svojim delom je tako Christian Tissier postal inspiracija in vzor za aikidoke širom po svetu.

 

Preberi več ...

Translate

 

Logotip

 

Lokacija treningov

Treningi se izvajajo v okolici Ljubljane, na Igu in Škofljici.

zemljevid
Klikni na sliko za povečavo.