O sensei3

Ko človek pride do spoznanja, da je sam odgovoren za svoja dejanja in težave, katere ga spremljajo skozi življenje, potem je na pravi poti. 

To je pot, katera ga bo pripeljala do cilja, zaradi katerega smo sploh prisotni na tem svetu. Temu lahko rečemo tudi duhovna rast.

Telo, katero nam je dano ob rojstvu je neverjetna mašina, ki se je sposobna sama razvijati, nadzirati, obnavljati, zdraviti, za kar pa potrebuje določene pogoje, katere pa v večini primerov nima.

 Na eni strani sta prisotna naš ego in um, ki poskrbita, da živimo stresno in neuravnoteženo življenje, na drugi strani pa sta prisotna duša in srce, katera naj bi nas vodila do končnega cilja - razsvetlenja. Le-to seveda lahko doseže vsak, ki ima svoja nasprotnika (um in ego) pod kontrolo in ki sledi svojemu srcu in duši. Da bi lahko dosegli svoj cilj (živeli zdravo in umirjeno življenje, brez stresnih situacij), je potrebno upoštevati določena pravila in sicer; ”sprejemanje, prilagajanje in odpuščanje”.

 

Aikido sportni klub SILHUETA

 

Zakaj nam Aikido lahko pripomore da se lažje približamo smeri, kateri naj bi posameznik sledil?
Aikido je kompleksna veščina, pa naj bo to kot športna rekreacija ali pa borilna veščina. Zajema kompletno motoriko ter gibalne sposobnosti, katere so pomembne tudi v vsakdanjem življenju. To pomeni, da si sposoben biti v pravem času na pravem mestu in odreagirati tako, da bo v danem trnutku najbolj primerno in učinkovito.
Pri Aikidu skušamo doseči maksimalno sproščenost telesa, najti pravi občutek in mehkobo gibana tako da nasprotnik ne dobi nobene informacije, kaj se bo zgodilo. Na takšen način treniranja počasi začnemo kontrolirati tudi svoj um in sledimo svojemu telesu. Pravi način treniranja Aikida je začetek spreminjanja samega sebe in pot do zdravega in umirjenega načina življenja.

 

 Lep Aikido pozdrav !!!!

 

Translate

 

Logotip

 

Lokacija treningov

Treningi se izvajajo v okolici Ljubljane, na Igu in Škofljici.

zemljevid
Klikni na sliko za povečavo.