Aikido jan 17 ppTrimesečni začetni tečaj Aikida na Fakulteti za Šport poteka uspešno, kar pa ne pomeni, da se nam v tem času ne morete pridružiti tudi ostali, ki ste to zamudili in bi vas ta samoobrambna veščina pritegnila. Še vedno lahko obiščete dve zaporedni vadbi Aikida brezplačno in morda bo to tisto, kar vas bo pritegnilo ter pripomoglo k boljši sproščenosti v nadalnjem življenju.

Treningi Aikida potekajo ob ponedeljkih med 17.30 in 19.00 uro ter v sredah med 18.30 in 20.00 uro v dvorani Grintavec. Cena za en mesec vadbe znaša 35,00€ za odrasle, 30,00€ za študente in dijake ter 25,00€ za osnovnošolce od 13 leta naprej.

V našem Aikido Klubu Krim sledimo svetovnemu mojstru Aikida - Christian Tissier, Shihan, 8° Dan Aikikai v Tokyu, kateri ima svoje strokovne treninge širom po svetu, katerim tudi vestno sledimo v našem Aikido Klubu Krim, ker želimo nadaljevati to japonsko tradicijo na visokem nivoju tudi v prihodnje. Poleg tega, da se udeležujemo seminarjev na tako visoki ravni, izpopolnjujemo naše znanje tudi na področju gibalnih sposopbnosti, živčno mišičnih osnov gibanja, anatomije, fiziologije, fitnesa ipd, saj je pri veščini, kot je Aikido poleg samega znanja tehnik tudi zelo pomemben sam pristop vadbe na področju gibljivosti, koordinacije, stabilnosti, timinga, hitrosti, agilnosti ipd. ter navajanje svojega telesa na sproščenost, kar je predvsem pomembno za usklajevanje tehnike in taktike te samoobrambne veščine. Vse to pa pripelje da harmonije v Aikidu,RBSA2016sprejemanja, pravilnega reagiranja ter reševanja konfliktnih situacij, ko nam gre najbolj za nohte. V kolikor pa je fizični kontakt v življenju neizbežen, pa smo sposobi nasprotnika sprejeti, umiriti ter ga v celoti obvladati tako, da ga fizično ne poškodujemo.

Sama kvaliteta strokovnih seminarjev pod vodstvom C. Tissier-ja je več kot jasna, saj se giblje število vadečih na takih srečanjih od 150 do 300, kar se vidi tudi na fotografiji, ki je bila narejena v Roquebrune Sur Argens v lanskem letu 2016. Ni veliko svetovnih mojstrov, kateri bi pritegnili k svojemu treningu tolikšno število udeležencev.

 

Lep Aikido pozdrav !!!!!

Danilo Zorko

 

Translate

 

Logotip

 

Lokacija treningov

Treningi se izvajajo v okolici Ljubljane, na Igu in Škofljici.

zemljevid
Klikni na sliko za povečavo.