Aikido Letak decV Aikido Športnem Klubu Krim bomo v januarju 2017 začeli na Fakulteti za Šport, Gortanova ulica 22, 1000 Ljubljana s trimesečnim uvajalnim treningom Aikida z namenom predstaviti to japonsko samoobrambno veščino širši množici, katera tega še ne pozna oziroma nima pravilne predstave, kaj to sploh je. V teh treh mesecih se bomo seznanili z osnovnimi načini padanja, osnovnimi tehnikami samoobrambe ter kako aktivirati kompletno telo hitro, sproščeno, pravočasno, koordinirano, ga imeti v ravnotežju ipd. Pri tej tehniki ne potrebujemo posebne moči, ker skušamo izkoristiti energijo nasprotnika tako, da ga spravimo iz ravnotežja, položimo na tla ter mu z ustreznimi zaklepi na zapestje, komolec ali ramo onemogočimo nadaljevanje gibanja.

Treningi bodo potekali tako kot doslej v prostorih Fakultete za Šport in sicer ob ponedeljkih med 17.30 in 19.00 uro ter sredah med 18.30 in 20.00 uro. Cena trimesečnega tečaja je 100,00€ in mora biti plačano do tretjega treninga. Prvi trening je 02. januarja 2017. Vse kar potrebujemo za vadbo je udobno oblačilo - trenerka, majica s kratkimi rokavi ter japonke za gibanje od garderobe do telovadnice. Vadba poteka na blazinah, zato treniramo bosi. V času treninga nimamo nakita, verižic, ure iod, ker bi lahko s tem poškodovali sebe ter partnerja s katerim sodelujemo.

 

RB SA 2016 2Aikido je zelo dobro prepoznaven po celem svetu, saj je netekmovalna samoobrambna veščina, kjer lahko naredimo veliko za svoje zdravje, poleg tega pa pridobivamo določene samoobrambne izkušnje, ki nam lahko koristijo. Naj poudarimo, da se tehnike Aikida ne da naučiti v enem letu, ker je potrebno prilagoditi način gibanja telesa na nekaj novega - gibi, ki jih v normalnem življenju večinoma ne izvajamo, sproščenost telesa, naćin razmišljanja ipd., temveč naj bi Aikido postal naš način življenja, kar se bo z leti tudi obrestovalo.

Aikido športni klub Krim zato sledi tradicionalni organizaciji svetovne aikido zveze "AIKIKAI", in principom učenja svetovnega sedeža Aikida v Hombo Doju v Tokyu na Japonskem. Treniramo po sistemu velikega svetovnega mojstra aikida "Christian-a Tissier-a Shihan 8° Dan Aikikai v Tokyu" iz Francije.

Človek mora imeti rad sebe, če hoče ljubezen deliti z drugimi. Zato je to morda pravi trenutek, da si vzamemo čas tudi zase in začnemo spreminjati način življenja. Potrebno je stvari sprejemati takšne kot so in iz tega prevzeti kar je za nas dobro kajti le tak način življenja nas izpopolnjuje v duhovni rasti, zakar smo tukaj.

Lep Aikido pozdrav !!!
Danilo

 

Translate

 

Logotip

 

Lokacija treningov

Treningi se izvajajo v okolici Ljubljane, na Igu in Škofljici.

zemljevid
Klikni na sliko za povečavo.